Vlekgevoeligheid aanrechtbladen

  • Geplaatst op
  • Door Team VERBAU
  • 0
Vlekgevoeligheid aanrechtbladen

VERBAU-betonstuc is prima te gebruiken als afwerking van een aanrechtblad. Het betonstuc laat geen water door maar is vlekgevoelig. Om het blad ook bestand te maken tegen vlekken en vet is de sealerlaag cruciaal.

VERBAU-betonstuc is prima te gebruiken als afwerking van een aanrecht/keukenblad. Het betonstuc zelf laat geen water door maar zal zonder afwerklagen wel verkleuren wanneer het nat wordt. Wanneer dit door water is, zal de verkleuring ook weer wegtrekken. Dit is niet het geval als het om vetvlekken gaat. Om een keukenblad ook bestand te maken tegen vlekken en vet is de sealerlaag cruciaal. We hebben extra sterke (oplosmiddelhoudende) sealer, sealer+++, die we gebruiken voor de afwerking van keukenbladen.

 

Maar let op: Als deze toplaag beschadigd raakt door een scherp voorwerp (bijvoorbeeld een koksmes) of na verloop van tijd poreus wordt, is het noodzakelijk de sealer plaatselijk of geheel opnieuw aan te brengen. Wanneer dit niet tijdig gebeurt, zullen olie en andere vetten niet-verwijderbare vlekken veroorzaken. Wanneer je een nieuwe laag sealer+++ moet aanbrengen hangt sterk af van je gebruik en daarmee de slijtage.

Ons dringende advies voor de aansluitingen van betonstuc op een ander materiaal is altijd: kitten. De aansluiting van betonstuc met een kookplaat die niet is afgekit is en blijft een extra gevoelige plek omdat je hier juist met vetten te maken hebt. Die kunnen hier namelijk onder het betonstuc komen. Helaas blijven vetvlekken zichtbaar.

Bestel voor de afwerking van een keukenblad altijd sealer+++ in je set VERBAU-betonstuc. Deze sealer is ook los te koop voor je onderhoud.

 

We zijn benieuwd naar je vragen. We delen onze materiaal- en vakkennis graag. Wat wil jij weten over VERBAU-betonstuc? Laat het ons weten door hieronder een reactie te geven of door een mail te sturen, te facebooken etc. Wie weet beantwoorden we hier volgende keer jouw vraag!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden